spacer.gif, 0 kB


Kerkklokken luiden vandaag voor vrede en recht

Op woensdag 2 maart vindt in de Domkerk in Utrecht een gebedsmoment plaats voor vrede en recht in Oekraïne. De korte viering vindt plaats om 17.30 uur onder de titel: Vrede is voor iedereen.

De Raad van Kerken in Nederland vraagt alle kerken in Nederland om, voorafgaande aan deze viering, tussen 17.15 – 17.30 uur, de kerkklokken te luiden, als oproep tot deelname aan dit gezamenlijke gebed. De viering zal rechtstreeks worden uitgezonden door KRO-NCRV op NPO2.

Voorgangers zijn ds. René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk, en mgr. Gerard de Korte, bisschop van ‘s-Hertogenbosch. Namens de Raad van Kerken in Nederland zal ds. Christien Crouwel, algemeen secretaris, deelnemen aan de viering.

De Raad hoopt dat de oproep tot het luiden van de klokken als uitnodiging tot het gezamenlijk gebed breed gedeeld zal worden via de sociale media: #klokkenvoorvredeenrecht.

Als Urbanusparochie doen we hier graag aan mee en luiden we de klokken op de genoemde tijd. Voor vrede en recht voor alle mensen in de gehele wereld.

De klokken luiden, het gebed wordt gedaan voor vrede en recht voor alle mensen. Graag willen we als parochie ook de mensen in Ukraine die nu gebukt gaan onder het oorlogsgeweld helpen. Middels een financieel bijdrage door de collecte van Aswoensdag toe te kennen aan giro 555. Doet u mee? We danken u bij voorbaat voor uw bijdrage.

Uw parochieteam.