spacer.gif, 0 kB


Palmpasen in voorbereiding čn uitvoering

Op donderdag 30 april stond het team van Elly en extra vrijwilligers in de startblokken om de kinderen gastvrij te ontvangen. Wat stond er op het programma van de Kinderclub!? Pasen!! En dan met name de Palmpasen-zondagviering. Ofwel: tijd voor het serieuze knutselwerk, want dan maken de kinderen hun eigen Palmpasenstok!
Stoelen en tafels moesten worden bijgezet om iedereen een plekje te kunnen geven: Maar liefst 18 kinderen verzamelden zich op de pastorie om dit leuke en creatieve klusje te klaren. Vol energie en inspiratie werden de mooiste creaties met toewijding in mekaar gezet. En toen de grote dag: Zondag 02 april verzamelden de kinderen zich om bij aanvang van de viering samen, mét hun Palmpasenstok, in processie door de kerk heen te lopen, zodat de vele aanwezigen de juweeltjes goed konden bewonderen. Volgens traditie werd er ook nog een broodhaantje (bakker Oud uit Ouderkerk, dankjewel Marja!) geplaatst op de stok. Het werd genieten voor iedereen aanwezig. 

Pastoor Marco had voor de gelegenheid ook nog wat palmtakken meegenomen, die voor extra beleving zorgden. Het was een gedenkwaardige, mooie en ontspannen viering waarin de jongeren zich lieten horen en zien en de lente, het nieuwe leven, voelbaar was. Prachtig! Dank aan allen die hieraan hebben bijgedragen! Voor een impressie van de beide dagen: zie de foto’s. 

Uw parochieteam.