spacer.gif, 0 kB


 Palmpasen vieren, samen in optocht in de St.Urbanus

Beste medeparochianen, 

 Zondagmorgen verzamelden zich zo’n 90 parochianen, waaronder een kleine 30 jongeren, om met elkaar Palmpasen te vieren. Het werd een schitterend en indrukwekkend samenzijn, vakkundig en met plezier geleid door Marco en Elly! Bij de intocht droegen de kinderen hun zelf gemaakte Palmpasenstok mee en lieten die trots aan de aanwezigen zien. Deze hadden ze tijdens de Kinderclub! onder de bezielende leiding van Elly en haar team prachtig versierd met kleurig papier, eitjes en bloemetjes én uiteraard symbolisch: het broodhaantje in de top! Een bont gezelschap van allerlei leeftijden liep vervolgens in processie door de kerk, waarvoor pastoor Marco ook nog eens echte palmtakken had meegenomen. Een oude traditie die herleefde en de verbinding met het “toen” zichtbaar en voelbaar maakte. 

Het was een indrukwekkende viering, speciaal ook gezien de aanwezigheid van de Oekraïense en Spaanse gemeenschap. Tijdens de preek vertaalde Marco tussendoor op vakkundige wijze de kern van zijn boodschap in het Spaans, wat zeer werd gewaardeerd door de Spaanstalige gemeenschap. Na afloop liepen de jongeren nog eenmaal langs alle aanwezigen, het zorgde voor vertedering en vele glimlachen op de gezichten. Een mooi einde van de viering was er via de uitreiking van de gezegende palmtakjes, waarna er nog een gezellig samenzijn volgde in de vergaderzaal van de pastorie, onder het genot van koffie, thee en limonade. 

De volgende gezinsviering staat in de agenda op 2e Paasdag, waarbij er o.a. naar paaseieren gezocht kan gaan worden in de pastorietuin. Dat wordt weer spannend… Graag tot dan!

Uw parochieteam