spacer.gif, 0 kB


 Urbanusdag, zondag 21 mei 2023

Beste medeparochianen, 

U heeft er al het e.e.a. in de Urbanesklanken van mei over kunnen lezen. Op zondag 21 mei vieren we de Eucharistie én willen we stilstaan bij een aantal gedenkwaardige momenten uit de rijke geschiedenis rondom onze patroonheilige St.Urbanus en St.Urbanuskerk. 

We gedenken dan dat 1800 jaar geleden St.Urbanus als paus werd ingewijd. Het is eveneens zijn sterfdag. Daarnaast is het dan precies 132 jaar geleden dat de fiere St.Urbanuskerk door de toenmalige bisschop Bottemanne werd ingewijd als onze parochiekerk. Eveneens willen we u het nieuw verworven Triomfkruis tonen, een juweel afkomstig vanuit de St.Augustinuskerk te Nieuwendammerdijk, welke als diep gekoesterde wens van medeparochianen na een lange zoektocht werd gevonden en door de nieuwe eigenaar van die kerk werd gegund. 

Redenen genoeg dus om samen te komen! Ook aan de jongeren onder ons is gedacht: Team Elly staat in de startblokken om hen op te vangen voor een kindernevendienst met een speciaal, op hen gericht programma , inclusief een leuke knutsel! 

Uiteraard wordt er ook voor iets feestelijks, lekkers gezorgd bij de koffie, thee en limonade na afloop. We hopen dat u erbij kunt zijn om er een gezellige en inspererende bijeenkomst van te maken, waarbij u uw medeparochiaan weer eens uitgebreid kunt spreken en ontmoeten. 

Graag tot zondag 21 mei a.s.!!!
Hartelijke groet, Uw parochieteam. 

 

Als tip van de sluier enkele foto’s van de overdracht van het Triomfkruis op 10 mei jl.