De Dank-je-wel-viering in Uithoorn, 5 juni 2016.

In deze viering een speciaal welkom aan alle eerste communiecantjes die een aantal weken geleden in de kerk in Nes aan de Amstel voor het eerst bij Jezus aan tafel gingen, en daarmee horen de kinderen nog meer bij de familie van de kerk.
De viering had als thema ‘Sta op en Leef ‘waarbij het woord ‘Dankbaarheid’ vaak gehoord is. Dankbaarheid kan slechts voortkomen uit een opgewekt innerlijk leven en uit een zekere vatbaarheid voor liefde. We kunnen onze dankbaarheid tonen aan elkaar, dank je wel zeggen voor wat de ander voor ons doet. En we zijn dankbaar voor de communicanten dat zij bij onze kerkgemeenschap horen.

Na het slotgebed werden alle kinderen naar voren geroepen om samen met Pastoor Samuel bellen te blazen en zo als u kunt zien was het een vrolijke afsluiting van de viering.

Angela van Schaik

Terug naar de homepage

 

Eerste Heilige Communie, 3 april 2016

Afgelopen zondag vierden in totaal 19 kinderen uit Uithoorn en Nes aan de Amstel hun eerste Heilige Communie. Deze bijzondere gebeurtenis vond plaats in de sfeervolle en daarvoor speciaal versierde St. Urbanuskerk te Nes aan de Amstel. Het was één groots feest, waarbij de kerkbanken tot de laatste plaats waren bezet door familie en vrienden van de eerste communiekantjes en overige parochianen. Na afloop van de viering, waarin pastoor Samuel op voortreffelijke en inspirerende wijze voorging, geassisteerd door Elly en haar team met Peter achter het orgel, was er nog een gezellig samenzijn in de kerk onder genot van koffie/thee/heerlijke versnapering.

Hieronder een impressie van huisfotograaf Jan Compier van deze zeer geslaagde en feestelijke dag.

En helemaal onderaan, op 8 april een videofilmpje van de binnenkomst van de communicantjes toegevoegd.

Terug naar de homepage


Klik op een foto voor een groter exemplaar.
 

Klik op het videofilmpje hiernaast om de entree van de kinderen te zien.