spacer.gif, 0 kB


Oogstdankdag 2023, wederom een groot succes!!!

In het weekend van 28 & 29 oktober werd er in de St.Urbanusparochie te Nes aan de Amstel Oogstdankdag gevierd, een oude katholieke traditie. De Missiegroep van de parochie organiseert dan het verzamelen van voedsel bestemd voor de voedselbank en steunt daarmee de medemens die deze hulp goed kan gebruiken. Dat doet ze inmiddels al vele jaren: naastenliefde en barmhartigheid in de praktijk! 

Klein Urbanus, de jongerengroep van de St.Urbanus, wilde daar gráág een handje bij helpen! Onder het mom van ‘De St.Urbanus komt naar ú toe deze herfst’ trokken ze het dorp Nes en omgeving in om bij de buurtbewoners aan te bellen met het verzoek te doneren voor de voedselbank. Het resultaat mocht er wezen: meer dan 4 kruiwagens boordevol met etenswaren werden uiteindelijk tijdens de viering door hen de kerk in gereden. Samen met het voedsel wat reeds uitgestald lag op het altaar gaf het maar weer eens aan hoe gul er door velen was geschonken.
Na de viering was het eveneens mogelijk om allerlei ingekochte producten van de Wereldwinkel in te slaan, het 2e goede doel wat tegelijkertijd succesvol werd geholpen: De tafels, waar toch voor €900 aan allerlei etenswaren lag uitgestald, gingen schoon leeg…! Het enthousiasme onder de aanwezigen was groot! Waar een kleine parochie, van jong tot oud, groot in kan zijn... Dank aan allen die hebben bijgedragen aan dit fantastische resultaat en weekend!!! 

Uw parochieteam. 

 Klik hier voor een video van Klein Urbanus!!