spacer.gif, 0 kB
Een 90-jarig verjaardagsfeest om nooit te vergeten

Na maanden van voorbereidingen was het dan zover: de ochtend van zondag 28 augustus brak aan, Ruud Goedknegt 90 jaar! Een gezegende leeftijd die groots werd gevierd.
Om 10.00uur begon de Eucharistieviering waar ruim 300 mensen aanwezig waren. Familie, vrienden, oudcollega’s, mede-parochianen, mensen verbonden aan stichting Barbarugo en vele andere bekenden waren getuigen van een prachtige, feestelijke en inspirerende viering waarin kapelaan Darek voorging. Muziek, zang waren met zorg uitgekozen (net als de schitterende, kleurrijke bloemenarrangementen!) en werden wonderschoon gebracht. De trompetisten, in combinatie met de geroemde akoestiek van de St.Urbanuskerk, maakten veel indruk. Dat gold ook voor de preek van Darek waarin hij de talenten en verdiensten van de jubilaris indrukwekkend wist te verbinden met het Evangelie. Absoluut gedenkwaardig!

Na afloop stond de koffie met lekkers klaar in de pastorietuin die voor deze gelegenheid was getransformeerd tot een gezellige openluchtzaal. Voor de speciaal genodigden van die dag was er een boot afgehuurd waar het verdere feest zou plaatsvinden. En hoe goed ook voorbereid door de gastheer en vrouw, dat liep toch even anders… Want de boot liet maar op zich wachten, en wachten, en wachten…
Door afsluitingen in de route moest het schip omvaren waardoor deze ruim 4 uur later arriveerde in Nes. Als u nu denkt dat Ruud en Agnes hierop gingen wachten, dan kent u hen nog niet goed genoeg. Al snel werd door hen besloten om bij de koffiedrinkers in de pastorietuin aan te sluiten. Wat gelijk zorgde voor veel gezelligheid, weerzien, oude verhalen die werden opgehaald, kortom topsfeer!
Wat daarbij absoluut meehielp was de 3-koppige band die, steeds wisselend van plek binnen de menigte, er lustig op los speelde en zong! Ondertussen was er door de aanwezige vrijwilligers in rap tempo ook de nodige wijn, bier en frisdrank verzameld. Toen tenslotte ook nog de catering werd binnengedragen, was het feest compleet! Het werd in de tuin zo ongepland een memorabel verjaardagsfeest die we allemaal met een grote glimlach zullen blijven herinneren. Wat ons betreft Ruud, doen we dit volgend jaar weer…

Uw parochieteam.