spacer.gif, 0 kB


Het nieuwe boek van Rob Mascini ' Nog is het licht in de tempel niet gedoofd'

 

Rob Mascini, welbekend en zeer geliefd in onze geloofsgemeenschap, heeft op vrijdag 19 augustus zijn boek gelanceerd met als toepasselijke titel ‘Nog is het licht in de tempel niet gedoofd’. Het vormt een vurig pleidooi voor een lokale, open kerk als antwoord op de huidige problematiek en neergang in de NL-kerk. Zelf schrijft hij hierover:

“Vandaag verschijnt mijn boek ‘Nog is het licht in de tempel niet gedoofd’. Dit nieuwe boek van mij is een reflectie op de kerksluitingen die ik zelf heb meegemaakt in Amsterdam, Bussum, Den Helder, Uithoorn en Haarlem. Deze kerksluitingen hebben veel mensen pijn gedaan, ook mij. Reizend door vele landen en terugblikkend in de traditie van onze katholieke kerk vraag ik me af of we met het huidige beleid van het sluiten van kerken wel op de goede weg zijn. Het past niet bij ons katholieken. Ik pleit voor een ‘open’ kerk, diaconaal, spiritueel, cultureel. Geen geld hebben en geen priesters hebben zijn geen argumenten. Net zo min als we mogen spreken over oude mensen als niet vitaal of over te kleine groepen kerkgangers op zondagmorgen. Het komt in mijn boek allemaal aan de orde.”

U kunt het boek van Rob nu bestellen voor €19,99 via de link https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=13589

Op zaterdag 24 september om 14.00u zal het boek gepresenteerd worden in de theologische boekwinkel ‘Het Kruispunt’ te Hoofddorp, gelegen naast de Joannes de Doper kerk. Hij is daarbij zelf aanwezig en gaat dan graag met u in gesprek. Hoe de presentatie eruit zal zien, zal t.z.t. gepubliceerd worden op de website van de boekwinkel. https://www.boekwinkelhetkruispunt.nl/

Van harte aanbevolen!

Uw parochieteam