spacer.gif, 0 kB

 

14 en 15 december 2019: Kerst in Nes beleef je samen!

 

 

In het weekend van 14&15 december a.s. gaan alle remmen los! Want dan staat de stichting ‘Vrienden van de Urbanuskerk’ en al haar vrijwilligers klaar voor alweer de 5e editie van ‘Kerst aan de Amstel’. Onder het motto “Kerst in Nes beleef je samen!!!’ is er weer van alles georganiseerd voor jong en oud. Doel van dit jaar is de benodigde financiën bijeen te brengen om groot-onderhoud aan de glas-in-lood- en Sacramenten-ramen van het priesterkoor te kunnen plegen. En, zoals we vorig jaar ook al schreven: dat zijn er veel, en helaas waar: het renoveren is zeer kostbaar…! Helpt u mee?!! Voor meer informatie hierover kunt u een kijkje nemen op de website van de Vrienden: www.vriendenurbanuskerknes.nl

Jong en oud kunnen wederom genieten van dit spektakel in Anton Pieck-stijl, waarbij er dit jaar een flink aantal nieuwe activiteiten staan gepland. We hopen dat u er al ruimte in uw agenda voor hebt vrijgemaakt, u wilt dit niet missen! En zorgt u er alstublieft voor dat u met een bijna lege maag arriveert, want er staan vele culinaire hoogstandjes op u te wachten… Van de bekende volle, oer-Hollandse snert tot loempia’s tot pannenkoeken tot een afvaardiging van de luxe-golfclub-chef uit Lage Vuursche. Een sterren chef in spe…! Daarnaast uiteraard glühwein, warme chocolademelk, topwijnen van sponsor ‘de Wijnschuur’ en nog veel meer. Vermaak, vertier, het betere vreet- en z**pwerk zullen we maar zeggen. Ook voor de aankleding van uw eigen thuis in kerstsferen is er volop moois in de aanbieding, sla uw slag! Voor een totaal overzicht verwijzen we u graag naar de website van de Vrienden www.vriendenurbanuskerknes.nl Dat is dan alleen al voor de zaterdag...
Voor de zondag is dit jaar eveneens een geheel nieuw programma in elkaar gezet. We zochten het dit keer wat dichter bij huis. 45 Muzikanten-rijk-tellend, befaamd in de omstreken: De Tramharmonie uit Amsterdam staat voor uw klaar! Gezelligheid, sfeer en muziek, geïnspireerd door de Kerst, komen samen in een feestelijk versierde kerk. Immers: Kerst in Nes beleef en vier je samen!!! Dé kans voor u en uw dierbaren om te genieten én zelf mee te zingen op vele bekende kerstnummers en andere kerstmuziek. De ideale gelegenheid om alvast helemaal in kerstsfeer te geraken. Na afloop uiteraard alle tijd voor een gezellig samenzijn waarbij warme glühwein en chocolademelk niet zullen ontbreken. U komt toch ook genieten!!!

 

Het oog wil ook wat! Op beide dagen zal er eveneens een tentoonstelling worden gehouden waarin informatie wordt getoond over glas in lood en gebrandschilderde ramen. Hoe wordt dit gemaakt? Wie heeft de prachtige ramen bij ons in de kerk gemaakt? Wat moet er precies gebeuren om deze ramen weer als vanouds te laten stralen én hoe deze duurzaam te behouden naar de toekomst? Op al deze vragen en meer kunt u het antwoord vinden in de kerk. We gaan er samen een groot feest van maken, doet u met ons mee…?!! Graag tot 14 & 15 december!!!

 

 

 

Kerstfair zaterdagmiddag

Zaterdagmiddag 14 december 2019 organiseren wij tussen 15.00 en 19.00 uur voor het vijfde jaar een gezellige kerstfair in en om de Urbanuskerk in Nes aan de Amstel. Het is geen verkoopmarkt, maar voor iedereen zijn er dingen te zien en doen in Anton Pieck-kerstsfeer. Wie het leuk vindt is van harte welkom in Anton Pieck-stijl gekleed te komen, maar het is zeker geen verplichting. In verband met parkeerschaarste raden wij aan zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen. De entree van het terrein en de kerk is gratis, voor activiteiten en consumpties wordt een bijdrage gevraagd. Pinnen is niet mogelijk. De opbrengst van de fair komt ten goede aan het onderhoud van de prachtige glas-in-loodramen van het priesterkoor (meer informatie? Zie het kopje ‘spaardoel’). Wat kunt u verwachten tijdens de kerstfair?
Expositie gebrandschilderd glas.
In de kerk is tijdens Kerst aan de Amstel een expositie over gebrandschilderd glas, met medewerking van Glasatelier Hagemeier, te bezichtigen. Dit atelier heeft al verschillende restauratie-opdrachten voor onze Urbanuskerk uitgevoerd.
Foto bij de grote kerststal.
De kerk beschikt over een enorme fraaie kerststal met een oude kerstgroep die ieder jaar weer wordt opgebouwd door een groep vrijwilligers. Gecompleteerd met echte kerstbomen is het een sfeervol geheel. Bezoekers kunnen tegen een vergoeding verkleed bij de kerststal op de foto. U hoeft hier zelf geen kleding voor mee te nemen, al mag dat natuurlijk wel. Er is kleding beschikbaar gesteld door Leontien Ruizendaal. Zij helpt, met andere vrijwilligers, iedereen te stylen voor mooi kerstportret. Dit heeft de afgelopen jaren al veel leuke familieportretten opgeleverd. Want wie wil nu niet als kerstengel, Jozef, Maria, de drie koningen enz. op de foto? De Ipad-foto wordt per email aan u verzonden. Voor een optimale foto-kwaliteit raden wij u aan uw eigen camera mee te nemen.
Reuzen-Urbanuspuzzel.
Legpuzzels zijn populair bij veel mensen. Is het daarom niet leuk tijdens Kerst aan de Amstel een enorme legpuzzel te maken met afbeelding van een van de glas-in-loodramen? Geschikt voor jong en oud
Kerstvuur.
Bij het inmiddels bijna traditionele kerstvuur van ‘Tarzan’ kunt u zich opwarmen en heerlijke worstenbroodjes bakken, dit jaar kunt u ook kiezen voor vegetarische worst.
Rad van avontuur.
Het Rad van avontuur draait onder leiding van Peter Overdijk rond, zodra 100 lootjes verkocht zijn en zeker eenmaal per uur. Wie weet wint u een mooie of lekkere prijs. We zoeken voor het rad van fortuin nog mooie prijzen, bij voorkeur in kerstsfeer. Suggesties; een eigen overheerlijk baksel, een leuke kerstdecoratie of iets moois wat u toch nog in de kast heeft staan. U kunt uw prijs inleveren bij Eef Baar op de pastorie of gewoon meenemen naar de kerstfair.
Kerstwerkstukken van Sluis-Zicht.
De bewoners van wooncentrum Sluis-Zicht hebben ook nu met veel enthousiasme kerst-produkten gemaakt om te verkopen. Wees er op tijd bij, want de verkoop blijkt altijd snel te gaan.
Wijnbar van de Wijnschuur.
Bij de stand van de Wijnschuur, voor deze gelegenheid opnieuw bemand door John Fontijn en Joop Sibum, kunt u heerlijke wijnen van de Wijnschuur uitproberen. Vanwege de grote drukte in de winkel kunnen er bij de stand geen flessen wijn gekocht worden, daarvoor kunt u nog wel deze middag bij de Wijnschuur langsgaan. Divers meubilair, een tent en vuurkorven heeft De Wijnschuur aan ons ter beschikking gesteld voor deze middag.
Pannenkoeken versieren.
Voor de zoete honger kan een pannenkoek in kerststijl gedecoreerd worden (en daarna natuurlijk direct opeten!). Pannekoekenbakkers: Barbara Hoorneman en Mara Koot.
Hotdogs.
Bij Barbara en Mara kunt u ook terecht voor een hotdog, eventueel met broodje en/of zuurkool
Kerstknutselen.
De Waverveense Creabea’s helpen iedereen die dat wil bij het maken van een kerstdecoratie voor in de kerstboom. Kom jij ook een uniek cadeautje voor jezelf, je moeder, opa of buurvrouw maken?
Appels proeven van Firma Ruizendaal.
Bij de stand van Firma Ruizendaal kunt u hun verschillende rassen appels proeven. Speciaal voor deze middag maken zij alcoholvrije appelglüh. Overheerlijke ambachtelijke gemaakte jamsoorten, stoofpeertjes en diverse smaken dubbelsap zijn verkrijgbaar. En heeft u geen tijd om zelf een kerststukje te maken? Ook deze zijn voorradig.
Broodje hamburger.
Wie houdt er niet van een broodje hamburger? Tijdens de kerstfair serveert Peter Lanting van Golfsociëteit De Lage Vuursche met Gerdi van Dongen heerlijke hamburgers. Peter heeft al eerder hamburgers gebakken tijdens Kerst aan de Amstel. Op was echt op! Wees er dus op tijd bij.
Erwtensoep.
De erwtensoep van familie Fontijn is door Kerst aan de Amstel beroemd in heel Nes en omstreken. Kom een lekkere bak snert met worst eten bij An, Pauline en Pim.
Vegetarische loempia.
Speciaal voor deze Kerst aan de Amstel maakt Sampong Markwat overheerlijke vegetarische loempia’s. Die moet iedereen proeven! Als ingrediënt is de zelfgeteelde prei van Gijs Honselaar (Zwarte Kat) toegevoegd. Met recht een lokale lekkernij dus.
Warme chocolademelk en glühwein.
Om op te warmen is warme chocolademelk en glühwein verkrijgbaar, natuurlijk ook dit jaar onder leiding van Eef Baar met hulp van Nely Plooy en Margaret Timmermans.
Verheggen kerstverkoop.
Zoals iedere Nesser weet is Verheggen Fleur gestopt met het bloemenbedrijf in Nes. Maar buren Rinus en Coby willen graag hun bijdrage leveren aan de kerstfair door verkoop van kerstartikelen. Rinus en Coby Verheggen hebben de parochie altijd ruimhartig gesteund door sponsoring van veel bloemwerk en kerstbomen. Dit jaar sponsoren zij de kerstbomen bij de kerststal in de kerk. Hartelijk dank daarvoor!
Vrienden Urbanuskerk Nes.
Alle opbrengsten van Kerst aan de Amstel komen ten goede aan het spaardoel van de Stichting Vrienden Urbanuskerk Nes. We sparen nu voor het onderhoud van de prachtige glasinlood-ramen van het priesterkoor (achter de grote kerststal), inclusief muurankers. In de stand van de stichting (naast het Rad van avontuur) staat een grote melkbus waar u eventueel een extra donatie in kunt doen. Ook is het mogelijk u aan te melden als ‘vriend’ van de stichting. Vraag penningmeester Monique de Bruin naar de mogelijkheden, neem een flyer mee of kijk op deze website voor meer informatie.
EHBO.
Nesser EHBO-vereniging Sint Veronica is aanwezig voor het geval er onverhoopt iets mis gaat. Iets waar we niet vanuit gaan, maar veiligheid gaat natuurlijk voor alles.
Toiletten.
U kunt gebruik maken van de toiletten bij de scouting, vlak naast de parkeerplaats van de kerk.

Kerstconcert zondagmiddag

Op zondagmiddag 15 december organiseren wij een mooi kerstconcert in de Urbanuskerk om 14:15 uur. Wij hebben de Amsterdamse Tramharmonie (www.tramharmonie.nl) bereid gevonden een uniek kerstconcert ten gehore te brengen. Natuurlijk kunt u diverse nummers naar hartenlust meezingen. Tijdens de pauze kan iedereen de keel smeren met warme chocolademelk of glühwein. En na afloop blijven we natuurlijk gezellig nagenieten met elkaar. Dan is het ook nog mogelijk uitgebreid de expositie over gebrandschilderd glas te bekijken.
Aanvang 14:15 uur. Prijs 10.00 euro per persoon (kinderen gratis). Pinnen is niet mogelijk.
Wij raden u aan in verband met parkeerschaarste zo veel mogelijk lopend of per fiets te komen. Toiletten zijn beschikbaar in het scoutinggebouw naast de kerk.

Tot slot:
Er werken veel vrijwilligers en diverse bedrijven mee aan de voorbereiding en uitvoering van Kerst aan de Amstel. Te veel om iedereen hier persoonlijk te benoemen. Wij danken alle medewerkers voor hun inzet en bijdragen in wat voor vorm dan ook!