spacer.gif, 0 kB

23 januari 2014

Werkzaamheden aan de Noordgevel

De werkzaamheden aan de sacristie zijn nagenoeg afgerond. Alleen de schoorsteen zal nog aangepakt gaan worden. Hard nodig, gezien de slechte staat van de voegen. Op 06 januari zijn de steigers bij de Noordgevel geplaatst, om aldaar aan de onderhoudswerkzaamheden te kunnen beginnen. Ook hier zullen, net als bij de Sacristie, de leien, het loodwerk en de hemelwaterafvoeren worden vervangen. Het werk vordert al gestaag, zoals u kunt zien aan de foto's: de container met oude leien raakt al aardig gevuld, de voorraad nieuwe leien slinkt gestaag middels plaatsing op het dak! Het weer zit ons tot nu toe aardig mee; behoudens wat regen blijven de temperaturen boven het 0-punt. U kunt zich voorstellen: wel zo prettig voor de ambachtslieden die het werk uitvoeren. Ook de luiken die zich in de gevel bevinden zullen geschilderd worden. Tegelijkertijd zijn er uit de ruimtes boven de dakgewelven, achter de luiken, de resultaten van vele jaren ijverig sleepwerk van kraaien en duiven verwijderd, wat een indrukwekkende hoop takken en veel opwaaiend stof opleverde. Gedurende het proces zullen we regelmatig foto's plaatsen van de voortgang van de werkzaamheden.

     

13 september 2013
Werkzaamheden noordvleugel gaan starten

Het parochiebestuur laat u met vreugde weten akkoord van het bisdom te hebben verkregen om het onderhoud aan de noordvleugel uit te voeren. Hiermee is een bedrag gemoeid van ca. . 102.000

Het betreft werkzaamheden welke tot doel hebben om de daken en afvoeren van de doopkapel tot en met de sacristie water en winddicht te krijgen.

In overleg met de architect en aannemer zal zo spoedig mogelijk met de uitvoering worden aangevangen.